12. oktober 2016

 
 

Jeg vågnede af mig selv om morgenen. Jeg skulle tisse og gjorde det uden at tjekke uret, og skyndte mig tilbage i seng. Jeg kunne hører at overboen så morgenfjernsyn, og bildørene smække og motorerne starte nede på gaden. Folk var på vej på arbejde. Jeg kunne ikke falde i søvn igen. Hver gang jeg lukkede øjnene, tænkte jeg på, hvad jeg skulle nå at have med mig ud, hvis vores lejlighed brændte. Jeg skal have hans kasse med alle papirerne på ham med ud, for det er et bevis på hans liv og hans død. Jeg ville have hans tegninger med fra væggen, og gerne min computer. Jeg ville ikke prioritere andet end af få Noams ting med ud. 

Jeg kom afsted, lidt for sent. Kontoret var tomt. Jeg overvejede at smutte igen, men blev og fik lavet lidt forskellige ting. Jeg tænkte hele tiden på at gå afsted og så gå ind på kirkegården, men jeg kunne ikke se mig selv gå den lange tur, for så at blive ked af det og komme  hjem ked af det. Benjamin foreslog på sms, at vi tager derind i morgen. 

Jeg tænker meget på Noam og tænker på, at jeg så gerne ville opleve ham blive ældre, tælle hans aldre frem for at tælle måneder siden ulykken. 

Jeg gik tidligt. 

På vejen hjem ville jeg købe lidt ind til frokost. Benjamin havde spist det sidste der hjemme, men da jeg stod i Netto og hverken kunne betale med mit dankort eller med min mobilepay, kunne jeg godt regne ud, at den spærring af mit Visa kort, jeg i morges havde bedt min bankmand om, nu også var gået ud over mit Visa/Dankort. Opgivende lod jeg mine varer værre og tog toget hjem. Jeg talte med Benjamin, han synes jeg skulle ringe til min bankmand igen og få spærringen annulleret. Jeg havde lidt givet op, men gjorde det alligevel, inden jeg steg af toget, havde jeg et funktionelt kort igen. Jeg gik i Netto i Jægersborg

Vi sad i sofaen indtil kl. 15, hvor vi måtte i gang med at rydde op. Vi ventede gæster kl. 16. Min mor, Kaya, min faster og drengene. Vi nåede det hele, inden de kom. Min faster havde bagt boller og vi lavede en omgang varm kakao. Der var gang i børnene. Energiniveauet var højt. Min mor inviterede også Sussie ind, så huset var fyldt. 

Jeg, Benjamin og Sussie diskuterede lidt om vores andelsforening. 

Frank kom kl. 18, og Ea kom kl. 18.30 for at hente Kaya, hvor de andre også gik. Vi skulle have set Twin Peaks i dag, men Johanne aflyste først, derefter Andreas, også skrev jeg til Nanna, at hun var velkommen, men også gerne måtte blive hjemme, hvis hun havde ting at se til. 

Jeg og Benjamin spiste mad fra McDonalds, foran fjernsynet. Han gik med til, at vi så Bagedysten. 

Senere på aften blev jeg ked af det. Tanken om, at Noam altid bare skal være et minde, at jeg altid vil savne ham og mangle ham i mit liv, drømme om ham og ønske, at han var her, gør mig utroligt ked af det. Jeg sad ved Benjamin, han aede mig på hovedet. 

Vi gik ind i seng. Benjamin ser Celebrity Jeopardy på Youtube fortiden. Han har set alle klippene gentagne gange, men han griner stadig højt af det. Det er godt han kan grine sådan af noget. Jeg faldt i søvn, men sov uroligt og vågnede et par gange, før Benjamin faldt i søvn.